Main content

Zoek je op dit moment hulp voor psychische problemen en weet je niet goed waar je moet beginnen? Verklaar jezelf niet te snel tot ‘zieke patiënt’ maar ga bijvoorbeeld in online communities op zoek naar de betekenis van je klachten, praat erover met lotgenoten, zoek steun en waar nodig professionele hulp.

Hieronder vind je een verzameling van online communities die zich richten op een specifiek thema. Naast goede informatie bieden veel communities ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan experts en (lotgenoten)contact via chat en/of forum.

 

PsychoseNet

Een online platform rondom psychosegevoeligheid, stemming en herstel. Je vindt er goede en bruikbare informatie ook video’s, blogs, tools en een online e-mailspreekuur.

Website: https://www.psychosenet.nl

 

Proud2Bme

Op deze site kun je alles vinden over eetproblemen, anorexia, boulimia, eetbuienstoornis, gezond eten, lifestyle en vooral over jezelf accepteren zoals je bent.

Website: https://www.proud2bme.nl

 

 

Drugsinfoteam

Drugsinfoteam.nl richt zich op consumenten van alcohol en partydrugs. Wij geven betrouwbare informatie over de in Nederland meest gebruikte drugs zoals alcohol, cannabis en XTC.

Website: https://www.drugsinfoteam.nl

 

 

Dwang.eu

Deze website biedt deskundige informatie en hulp rondom de dwangstoornis (OCD) en daaraan verwante stoornissen. Samen worden ze de Obsessieve-Compulsieve spectrumstoornissen (OCSS) genoemd.

Website: https://www.dwang.eu

 

Wil je praten over zelfmoordgedachten?

Wil je nu met iemand praten over je zelfmoordgedachten of maak je je zorgen om een ander? Zoek contact met 113 Zelfmoordpreventie.  Je kunt er anoniem en 24/7 met iemand praten of chatten over zelfmoord.

Website: https://www.113.nl


Tools voor je herstel

Herstellen is niet makkelijk, maar het kan. Wij verzamelen tools en handige informatie die je kunnen helpen tijdens je herstelproces. Een app om je stemming bij te houden bijvoorbeeld, of een checklist om stil te staan bij de werking en eventuele bijwerkingen van je medicatie. Bekijk ze hier: