Main content

mandy
Mandy

Krachtig in kwetsbaarheid

Flink vloeken

Jarenlang hield ik al mijn problemen geheim en had ik met niemand echt contact. Ik paste me aan, want ik wilde normaal zijn. Echter, ik voelde me altijd anders en wilde daarom alleen zijn. Ik werd depressief. Ik ben erg kritisch op mezelf en verlang steeds dingen van mezelf die ik niet kan. Voor mijn gevoel gaat mijn herstel maar langzaam. Dat frustreert. Beetje bij beetje probeer ik aardiger voor mezelf te zijn.

Eigen schuld dikke bult

De huidige maatschappij verlangt van je dat je 40 uur per week werkt. Als fulltime werken niet lukt, zal je dat wel niet ‘willen’. In mijn eigen ‘wil’ je je werken als je dat kunt. Stigmatisering scheidt mensen in groepen en leidt tot eenzaamheid en vooroordelen. Daar wordt niemand gelukkig van. Niet oordelen en openstaan voor een ander verrijkt je leven!

Kwetsbaarheid is krachtig

In Nederland zijn wij gewend geraakt aan onze maskers waardoor we ons sterk voelen, maar kwetsbaarheid is veel krachtiger. Is eenmaal je masker afgezet, dan is er geen weg terug. Ik blijf het eng vinden om open te zijn, maar denk dat het broodnodig is. Ik hoop dat steeds meer mensen kiezen voor openheid. Zo worden problemen eerder gedetecteerd en kunnen psychische problemen zich minder sterk ontwikkelen. In de toekomst wil ik graag parttime professioneel schrijven en parttime werken als ervaringsdeskundige in de geestelijke gezondheidszorg.


Meer van Mandy:

Haar eigen blog

Artikelen van Mandy:

De ondraaglijke scheefheid van het bestaan
Hoe een onrustig hoofd een onrustige huid creëerde
Dwang(matige persoonlijkheids)stoornis
Kwetsbaar in het openbaar
Het effect van dwang op mijn geliefden
Rechtzetdwang
Gewoon doen
Ik ‘kan’ het wel, maar ik ‘wil’ niet meer
Show don’t tell